Konst är ett lätt sätt att skapa mer liv i ett hem och visualisera din personlighet. Den konst du har hemma behöver inte nödvändigtvis vara dyr, utan det kan lika gärna vara inramade planscher och barnens teckningar som dekorerar dina väggar. Men vi rekommenderar skarpt att du tänker igenom vad och hur du hänger på dina väggar. Att bara hänga upp varsomhelst där det finns plats skapar lätt ett slafsigt intryck.

Planera efter omgivningen

Hur ser ditt hem ut? Om du har mycket släta ytor och vita väggar kan en kombination av nya innerdörrar från Gkdoor i en lite äldre stil och en tavelvägg bli helt fantastisk. Kombinationen av en snygg dörr och väl valda tavlor hängda i en skenbart kaotisk ordning väger upp det städade och ordnade. Vi säger inte att idealet med ljust och fräscht är dåligt, men det tenderar till att bli lite opersonligt om du inte adderar en dimension.

Du som däremot bor i ett äldre hus med snickarglädje och där det redan finns många detaljer gör ofta bäst i att göra tvärtom. Satsa på enstaka större tavlor. Gärna kombinerat med skulpturer och fina vaser på piedestaler. Annars blir det lätt för många visuella intryck på en gång.